In opdracht van Operatie Periscoop, werk ik dit jaar aan Operatie Monster van Gool.

Tijdens het vooronderzoek gaven bewoners in het Plan van Gool aan veel moeite te hebben met het zwerfafval in hun leefomgeving en had men ook het gevoel dat er teveel ‘kampen’ zijn tussen de verschillende bewoners. Sinds juni ben ik met mijn collega’s wekelijks te vinden op het Breedveld in het Plan van Gool. Gedurende de wekelijkse interventies wordt er flink kunst gemaakt door kinderen en enkele ouders met zelf verzameld afval… Voornamelijk kledingstukken! Riemen, Hoeden, Gewaden van afval.

Op 20 juli was de eerste Van Gool’s Kampvuur Sessie, een maandelijkse serie op het Breedveld:
Een moment dat schrijver Rashid Novaire zijn verhaal voorleest.
Een moment om met de aanwezige volwassenen te reflecteren op de buurt via een groepsdialoog onder leiding van Margreet van der Vlies.
Een moment dat de afval koningin en afval lakei een ronde maken, dat buurtbewoners afval verzamelen en dan kinderen daarvan met hun ouders kunst kunnen maken onder begeleiding van Karima en Sabrina.
Een moment dat we een goodie-bag uitdelen, met een zeer originele inhoud.
De troon en het kampvuur door kunstenaar Tessa Hendriks. De veldkeuken is van de heren van de Onkruideniers! Extra dank aan deze 2 gepassioneerde mensen voor hun liefde en volledige medewerking. De grote afval kostuums zijn ontworpen door mezelf.
Operatie Periscoop wordt voor Operatie Monster van Gool gefinancierd door Stadsdeel Amsterdam Noord.

OPERATIE PERISCOOP doet interventies waarbij het sociale domein verbonden wordt aan de fysieke vormgeving van de publieke ruimte. Operatie Periscoop werkt vanuit een oprechte verbinding met de bewoners en gebruikers van de buurt en zoekt gezamenlijk naar manieren om de buurt dichter bij elkaar te brengen. Kunst, architectuur, muziek, en performance worden ingezet als katalysator.

Meer projecten

Contact