Zwerfafval Performance / Show di Sushi tijdens Kaya Kaya Party, Curacao

Tijdens de 3e editie van straatfestival “Kaya Kaya” op zaterdag 24 augustus is een Sushi (= zwerfafval in het Papiaments) performance gehouden in Otrobanda. Burney Cruden (initiatiefnemer en maatschappelijkwerker) en ik wilden met de art performance aandacht vragen voor het zwerfafval probleem op Curaçao en in de wereld, en ondersteunen daarmee het centrale thema van het festival: ‘Leave it better behind’.
Met acteurs Norma Cova, Milushka Birge, Roland Colastica, muzikanten Cris Martha, Sharlon Copra, Xavier Henriquez, Judric Melfor, Spread the Love Curaçao en betrokken vrijwilligers werkten mee aan de art performance.

De drie bewegende objecten verbeelden de vervuilde zee, mondi (natuur) en straten van Curaçao. Deze ‘kostuums’ zijn gemaakt van allerlei zwerfafval zoals plastic zakken, plastic bekers, foam bakken, rietjes, pet flessen en bier-en flessen dopjes. Zwerfafval is niet alleen een Curaçaos probleem. “Overal in de wereld zijn mensen bezig met de bewustwording over klimaatverandering, de plastic soep, het wel of niet scheiden van afval, minder CO2 uitstoot, geen vlees en/of vis meer eten. Maar er zijn ook nog genoeg mensen die klimaatverandering glashard ontkennen. Kortom, we staan op een cruciaal kruispunt, van harde tegenstellingen en meningsverschillen. Valt de aarde nog te redden? Of is het onzin? Wat moeten en kunnen we doen?”

Deze Zee-, Mondi- en Straatafval koninginnen promoten bewustwording en waarschuwen het festivalpubliek ‘To “Leave it better behind”’ door afval niet op de grond te gooien en de wijk na het feest schoon achter te laten. De art performance tijdens Kaya Kaya is het eerste onderdeel van het community art project ‘ The Material world’. Het is een beweging waarin jong en oud kunnen participeren. De art performance is te zien vanaf 21u tijdens het Kaya Kaya festival op zaterdag 24 augustus in de straten van Otrobanda.

Met dank aan: Kaya Kaya Festival, Ompi Tio, Cindy, Roland, Norma, Milushka, Cris, Sharlon, Xavier, Judric, Miriam, Matthijs, Renske, Cedric, Spread the Love Curaçao,Casariba productions en alle vervuilers.

(f) www.fb.com/KayaKayaParty
(f) www.fb.com/Thematerialworld

Fotografie: Berber van Beek / Studio Rootzphotography

Meer projecten

Contact